keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

KULISSIEN TAKANA KUSTI MANNINEN

Haastattelussa Happoradion Hirsipuu-videon ohjannut Kusti Manninen kertoo mistä syntyi idea valita englanninbulldoggi musiikkivideon tähdeksi ja miten kuvaukset Alfredin kanssa sujuivat.

Miten olet tutustunut ja ihastunut englanninbulldoggeihin?
Englanninbulldoggit ja itseasiassa lähes kaikki koirarodut ovat tulleet pienestä pitäen tutuksi sillä isä on eläinlääkäri ja klinikka on ihan lapsuudenkotini pihapiirissä Haarajoella.


Miten videon idea syntyi ja miksi valitsit sen tähdeksi juuri englanninbulldoggin?Alunperin idea englanninbulldoggin käyttämiseen tuli useita vuosia sitten, kun näin Syltty-nimisen bullin Kaivopuiston rannassa kantavan itsensä kokoista puupölkkyä. Lisäksi sympaattinen Syltty näytti siltä, että joku oli ottanut kourallisen hampaita ja heittänyt ne suuhun eli hampaat olivat enemmän kuin sikin sokin.Videon idea kotoa karkaavasta koirasta syntyi jo muutamia vuosia sitten Happoradion Linnusta Sammakoksi biisiin, mutta se jäi silloin tekemättä. Nyt bändin puolesta ehdotettiin, että tehtäisiin video tähän biisiin.


Miksi Alfred valittiin näyttelemään pääosaa?
Kyselin isän kautta muutamia bulleja ja lopulta sain Annan yhteystiedot Englanninbulldoggiharrastajien kautta. Annan kanssa juteltuani ja muutamia eri koiria kuvien pohjalta pohdittuani, päädyttiin Alfrediin. Osaltaan Alfredin selkeä väritys oli vaikuttamassa lopulliseen valintaan.


Millaista oli työskennellä Alfredin kanssa ja miten kuvaukset menivät?
Alfred osoittautui nappivalinnaksi videon pääosaan. Kuten alunperin epäilimme kuvauksissa mentiin 50% ohjaajan tahdon ja 50% Alfredin tahdon mukaan, mutta onneksi molempien mielipiteet menivät suuriltaosin samassa linjassa. Alfred oli kuvauksissa uskomattoman rauhallinen, eikä ollut moksiskaan ulkopuolisten ihmisten huomiosta, metelistä tai liikenteen hälystä.


Olitko tyytyväinen lopputulokseen?
Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä lopputulokseen, mutta perfektionistina videossa olisi aina jotakin hiottavaa. Aika moni on videoon kiinnittänyt huomiota juuri koiran takia eli mahtavasti on Alfred tuonut Happoradion musiikkia tutuksi myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole aikaisemmin bändistä kuulleetkaan.

Ei kommentteja: